Web Analytics Made Easy - Statcounter

فرمانده قرارگاه جهادگران سلامت آذربایجان شرقی به سه هدف عمده برای حضور نیروهای جهادی در بخش کرونایی بیمارستان‌ها پرداخت کرده است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از تبریزبیدار، حجت الاسلام مصطفی نجفقلیزاده سرایی در رابطه با فلسفه و رسالت تشکیل قرارگاه جهادگران سلامت اظهار کرد: از ماه‌های گذشته پیگیر این بودیم که این قرارگاه را که در استان های دیگر راه­ اندازی شده بود در استان خودمان هم راه بیندازیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وی افزود: بعد از فرمان رهبر معظم انقلاب در سوم آبان که فرمودند نیروهای جهادگر و بسیجی مخلص برای کمک به پرستاران به بیمارستان ها بروند، مسئولین راضی شدند و ما هم بعد از رضایت ایشان این قرارگاه را تشکیل دادیم.

فرمانده قرارگاه جهادگران سلامت استان اضافه کرد: ما این قرارگاه را با سه هدف عمده راه اندازی کردیم، هدف اول احیای روحیه کادر درمان بود؛ کادر درمان از نظر روحیه واقعا خسته شده اند و روحیه ندارند. ما با انجام کارهای فرهنگی مثل برپایی جشن تولد، سالگرد ازدواج، دعوت از همسرانشان و ... ان‌شاءالله به این‌ها روحیه خواهیم داد که قدرت و نیروی مضاعفی در وجودشان شکل بگیرد که بیش از پیش بتوانند به بیماران کمک کنند.

وی ادامه داد: هدف دوم ما روحیه دهی به بیماران است. بیماران عزیز ما چون از نظر استرس، افسردگی و عدم تاب آوری بسیار مشکل دارند، از نظر روحی بسیار شکننده هستند و کسی را هم همراه خود ندارند که با او درد و دل کنند، برای همین روحیه شان خیلی خراب است.

حجت الاسلام سرایی در ادامه گفت: هدف سوم ما کمک به بیماران است. این عزیزان چون کسی را همراه ندارند، نمی توانند کارهای شخصی شان را انجام دهند و پرستار هم بالاخره به کارهای خودش می رسد و غذا دادن به بیمار هم جزو وظایف او تعریف نشده است و آن بیمار هم بالاخره ضعف دارد و نمی تواند خودش غذایش را بخورد و اگر هم نتواند تغذیه مناسب و به موقع داشته باشد، بدنش نمی تواند مقاومت لازم را داشته باشد و این هم باعث می شود که بیمار نتواند در برابر این بیماری تحمل لازم را داشته باشد. 

وی در مورد بخش های قرارگاه نیز تصریح کرد: قرارگاه ما متشکل از قسمت های مختلف است و در قسمت پشتیبانی هم کارهایی چون؛ آبمیوه گیری، درست کردن معجون های عسل و مغزیجات و ... انجام می گیرد. در کل ما در جبهه فرهنگی و پشتیبانی همراه این عزیزان هستیم و همچنین سعی خواهیم کرد که در بحث معنویات و نماز هم به این عزیزان کمک کنیم.

حجت الاسلام و المسلمین سرایی در خصوص تشریح نوع فعالیت های قرارگاه و همچنین ارزیابی میزان اثرگذاری این فعالیت ها بیان کرد: در مورد نحوه ارزیابی می توان گفت در این یک هفته ای که در بیمارستان ها شروع به کار کرده ایم، من هم به صورت غیر مستقیم و نامحسوس از طرف قرارگاه پیگیر نحوه رضایت عوامل بیمارستان از کار بچه های جهادی بودم و دیدم که همه کادر درمان اذعان داشتند که کاش بچه های زودتر به اینجا می آمدند چون وقت هایی که شلوغ بود و بیمار هم زیاد بود، به پرستاران کمک می کردند و آن ها هم می توانستند نفسی تازه کنند. بازخورد ما از بیماران و کادر درمان هم بسیار عالی بود و خود جهادگران هم راضی بودند.

استرس هایی که تبدیل به ذوق شد

وی گفت: طبیعتا جهادگری که بار اولش است استرس دارد و نمی داند شرایط بخش کرونا چگونه است و فقط در فیلم و عکس و اخبار آنجا را مشاهده کرده ولی الان خودش از نزدیک در جریان کار قرار می گیرد. ما چندین بار شاهد این قضیه بوده ایم که فردی که تازه کار است و برای اولین بار که به عنوان جهادگر در بیمارستان حضور می یابد، بعد از اتمام شیفت، پیگیر نوبت شیفت بعدی ­اش است که کی دوباره می تواند به بیمارستان بیاید.

وی ادامه داد: اگر این روند را ادامه دهیم، ان شاالله کمک به کادر درمان افزایش یافته و آمار مرگ و میر هم پایین می آید. ما مرحله اول را در بیمارستان سینا شروع کرده ایم و شیفت اصلی را در آنجا ساپورت می کنیم که هم ظهر و هم شب را در بر می گیرد و بنابراین ما می توانیم دو وعده غذایی را همراه بیماران باشیم و از نظر تغذیه به آن ها کمک کنیم. چون جهادگران ما مشغول هستند و صبح سر کار می روند و شب هم کنار خانواده استراحت می کنند که صبح سرکار بروند، ما شیفت عصر را برداشته ایم که یک مقدار بیشتر از شیفت عصر عادی است که بتوانیم هم ناهار و هم شام را کنار عزیزان باشیم و به آن ها کمک کنیم.

شرایط عضویت برای نیروهای جهادی

حجت الاسلام سرایی در مورد چگونگی جذب نیروهای جهادی داوطلب نیز تشریح کرد: ما برای جذب داوطلب برای همکاری، نیرویی می خواهیم که بتواند در بخش همکاری کند؛ فقط باید بیماری زمینه ای مثل فشار خون، پیوند، دیابت و بیماری خاصی نداشته باشد. ما در بخش، کارهای عمومی بیماران را انجام می دهیم.

وی ادامه داد: درحال حاضر، در بحث نیرو ما به افرادی نیاز داریم که بالای ۲۰ سال و زیر ۵۵ سال باشند؛ در هر دو جنسیت آقا و خانم. سن و مدرک و تحصیلات برای ما مهم نیست و به این افراد آموزش های عمومی بیمارستانی و روانشناسی داده می شود که بعد از آن در بخش های کرونایی مشغول به کار می شوند. کسانی که مایل هستند در این قرارگاه به طور داوطلبانه خدمت کنند می توانند به سایت اینترنتی ja-salamat.ir مراجعه و ثبت نام کنند تا با آن ها تماس گرفته شود و پس از آموزش های عمومی در بیمارستان مشغول به کار شوند و نیاز به تخصص یا دوره آموزشی خاص و ... هم ندارند.

فرمانده قرارگاه جهادگران سلامت آذربایجان شرقی همچنین در خصوص میزان همکاری نهادهای مسئول با این قرارگاه گفت: ما این قرارگاه را در سپاه تشکیل دادیم چون دیدیم که بدنه بسیج در همه اقشار حضور دارد و بهترین جا هم سپاه است که هم دانشجو، هم طلاب و هم اقشار و اصناف مختلف در آنجا حضور دارند. لذا قرارگاه را از سپاه شروع کردیم و سپاه عاشورا متولی این کار شد.

بسیج و سپاه از همان ابتدا پای کار بودند

وی همچنین خاطرنشان کرد: از همین­جا از سردار خرّم فرمانده سپاه عاشورا، سردار عباسقلیزاده و آقای گل محمدزاده تشکر می کنم که همکاری خیلی خوبی با قرارگاه داشتند. الحمدالله تا الان هم کارشان عالی بوده است. همکاری دانشگاه علوم پزشکی هم از وقتی که قبول کردند و از این طرح استقبال کردند عالی بوده است. دکتر صومی رییس دانشگاه علوم پزشکی تبریز، دکتر کفیلی مدیریت بیمارستان و دکتر استادی رئیس بیمارستان سینا هم همکاری خیلی خوبی با ما داشتند. عده ای هم به خاطر ترس یا دلایل دیگر خواستند همکاری نکنند که اسمی از آن ها نمی برم ولی شکر خدا همه این نهادها مخصوصا بسیج دانشجویی به ریاست آقای نوید ناصری همکاری خوبی داشتند و دانشجوها خیلی عالی پای کار آمدند.

از کارمند بانک تا پاکبان داوطلب شده اند

مصطفی سرایی در رابطه با شغل نیروهای جهادی نیز تصریح کرد: ما در این اعزام ها رزیدنت تخصصی های مختلف را هم داریم؛ مثل دانشجوهای پزشکی ترم هفتم و هشتم. تا به حال همه جور نیرو از جمله کارمند بانک، حسابدار، پاکبان شهرداری و ... اعزامی داشته ایم.

وی در پایان این گفتگو خاطرنشان کرد: الحمدالله کار خوب پیش می رود و فقط در پشتیبانی و بحث اقلام یک مقدار کمک نیاز داریم که عزیزان میوه و دمنوش و ... به ما برسانند. ما امکانات داریم ولی در تهیه مواد اولیه یک مقدار در مضیقه هستیم. البته پیگیر هستیم که بتوانیم مواد اولیه را پیدا کنیم و این ها را به صورت بسته بندی های بهداشتی تک نفره آماده کرده و به بیمارستان برسانیم.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: قرارگاه جهادگران سلامت نیروهای جهادی حجت الاسلام کادر درمان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۲۲۴۲۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دستاوردهای جهاد دانشگاهی برای مردم تبیین شود

ایسنا/گلستان نماینده ولی فقیه در استان گلستان ضمن تقدیر از دستاوردهای علمی جهاد دانشگاهی گفت: تبیین دستاوردهای جهاد دانشگاهی باعث امیدآفرینی در جامعه خواهد شد.

آیت الله سیدکاظم نورمفیدی بعدازظهر پنجشنبه ۱۳ اردیبهشت در دیدار با حسن مسلمی  نائینی رییس جهاد دانشگاهی کشور و رئیس و اعضای جهاد دانشگاهی گلستان اظهار کرد: جهاد دانشگاهی باید دستاوردهای ارزشمند خود در زمینه های مختلف را برای همگان بازگو کند تا در جامعه امیدآفرینی شود.

وی با بیان اینکه پیامبر بزرگ اسلام (ص) و بزرگان دین ما علی رغم نداشتن امکانات با اراده قوی در راه رسیدن به آرمان‌های خود تلاش کرده و خدمات درخشانی را به بشریت ارزانی کردند، گفت: به عنوان نمونه امام‌ صادق(ع) علی رغم محدودیت شدیدی که دشمنان ایجاد کرده بود با تاسیس حوزه علمیه و تربیت افراد در نشر اسلام حقیقی تلاش کرد.

نماینده ولی فقیه به جهادگران توصیه کرد: ترسی از محدودیت‌ها و کمبودها نداشته باشند و با الگو قراردادن بزرگان دین در ادامه راه خود مصمم باشند.

وی ادامه داد: مامون عباسی امام رضا(ع) را مجبور کرد برخلاف میل باطنی خود نماز عید فطر را برگزار کند و  این امام معصوم با بهره گیری از این فرصت پایه های حکومت مامون را به لرزه انداخت تا جایی که مأمون جلوی اقامه کامل نماز امام را گرفت.

نورمفیدی با تاکید اینکه کشور ایران نیازمند اراده تحول بنیادین است، اضافه کرد: جهاد تنها مختص جهاد دانشگاهی نیست بلکه باید حوزه علمیه و تمامی دستگاه های با عزمی جهادگونه در مسیر رفع مشکلات مردم گام بردارند.

خطیب جمعه تصریح کرد: جهاد دانشگاهی با بکارگیری افراد نخبه و مستعد زمینه رشد و توسعه کشور را بیش از پیش فراهم کند.

حسن مسلمی نائینی نیز در این دیدار گفت: نهاد همواره به دنبال انجام کارهای تحقیقاتی برای رفع نیازهای کشور بوده است، گفت: در دوران دفاع مقدس این نهاد تمام توان تحقیقاتی خود را در خدمت جبهه و جنگ قرار داد که با تلاش جهادگران جوان با تولید و تعمیر هر کدام از تجهیزات دفاعی، نیاز رزمندگان اسلام را برطرف شد.

وی با بیان اینکه جهاد دانشگاهی در کنار فعالیت‌های فنی و مهندسی و لجستیک جنگ از امور فرهنگی نیز غافل نشد افزود: پس از جنگ نیز این نهاد تلاش کرد تا کارهای بر زمین مانده مورد نیاز مردم را دست بگیرد و با بودجه کم و اعتقاد قوی به سرانجام برساند.

دکتر مسلمی نائینی با ذکر مثالی در این زمینه به راه اندازی پژوهشگاه رویان جهاد دانشگاهی اشاره کرد و گفت: با تلاش جهادگران این پژوهشگاه که اکنون جزو ده مرکز بزرگ جهان در درمان ناباروری است از یک اتاق کوچک ۱۲ متری شروع شد و امروزه آنقدر پیشرفت کرده ایم که از نقاط مختلف دنیا برای درمان به این پژوهشگاه می‌آیند و تاکنون ۴۰ هزار نوزاد به کمک آنها به دنیا امده و در سلول درمانی و ژن درمانی اقدامات ارزشمندی در حال انجام است.

درمان سرطان های شایع بانوان، گیاهان دارویی و داروهای گیاهی از دیگر دستاوردهای جهاد دانشگاهی بود که رئیس این نهاد به آن اشاره کرد و افزود: در حوزه فنی و مهندسی نیز از ساخت دکل‌های نفتی تا قطار متر ملی جهادگران فعالیت دارند که همه آنها در مسیر خودباوری و اعتماد به توان داخلی است و از خروج ارز از کشور جلوگیری می‌کند.

مسلمی نائینی با بیان اینکه ترویج و توسعه گیاهان دارویی یکی از برنامه های این نهاد است، ادامه داد: بیش از هزار و ۵۰۰ گونه گیاه دارویی در ایران رشد می‌کند که از این تعداد قریب به ۴۰۰ نوع گیاه دارویی مختص کشورمان بوده و در دیگر نقاط دنیا کشت نمی‌شود، اما به صورت خام از کشور خارج و پس از فرآوری در کشورهای دیگر دوباره به کشور ما وارد می‌شود که با افتتاح فاز اول دهکده گیاهان دارویی سعی کردیم گامی مهم برای تحقق شعار جهش تولید با مشارکت مردم برداریم.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • همکاری ۲۰۰داوطلب هلال زنجان در نذر سلامت با قرارگاه جهادی الکفیل
  • بازداشت عوامل پشتیبان گروهک جیش الظلم
  • نوشیدن آبمیوه طبیعی در کودکی می‌تواند از ابتلا به چاقی در بزرگسالی جلوگیری کند
  • لزوم همکاری همه دستگاه‌ها در اجرای پروژه استراتژیک جاده جلفا-کلاله
  • ناشنوایان با آموزش صحیح و شناخت صحنه در فعالیت‌های جهادی مشارکت کنند
  • جلوگیری از خسارت سیل با تجهیزات بسیج سازندگی در مختاران
  • ۳۰۰ طرح عام‌المنفعه توسط بسیج سازندگی اردبیل عملیاتی شده است
  • دستاوردهای جهاد دانشگاهی برای مردم تبیین شود
  • وضعیت بلاتکلیف بیمارستان مهرگان مشهد
  • اعلام آمادگی وزارت بهداشت برای همکاری در تقویت زیرساخت‌ های نظام سلامت در قاره آفریقا